Monday, December 28, 2009

JATUH CINTA LAGI

dengan Penang

USM
P.Ramlee
Nasi Kandar-Khalel,Line Clear,Restoran Deen,Nasi beratur Kapitan
HBP
CM-LOW PROFILE BUT POWERFUL

Tapi aku sampai la tak jumpa kat mana Laksa Penang paling mengancam.Ke aku malas mencari?Ke Kerajaan Najib patut sediakan elaun minyak untuk pelajar berjalan menambahkan pengalaman?Ke Yamaha atau Honda patut sediakan servis bertauliah kat setiap ceruk termasuk lebuhraya sunyi bagi mengelakkan kerosakan enjin?Ok.Aku bawak motor je.Tu je yang aku mampu.TZM je.Bias.

CITA-CITA CINTA CERITA

Aku nak jadi apa ye?Nak jadi Mat Rempit pun dah tak ada berganti pelesit jalanan sekarang(hahahahaha...Malaysia ku).Pensyarah?Ermmm....gaji memang riban,rileks je.Tapi aku pun tak pasti la betul ke nak jadikan tu sebagai karier?

Kalau aku buat band sekarang pun tak sempat dah kot.Hahahahahaha.Pakat kumpul gitar dengan amplifier je la lepas ni.Harap-harap SI DIA tak halang,tak kalau kena basuh bersih-bersih.Eh?Aku nak jadi apa ye?

Ermmm..bila ingat cita-cita masa kecik,aku nak jadi kartunis.Tapi ada cikgu-cikgu jumud buat cita-cita aku tu ke longkang.Sampai sekarang aku takda cita-cita.Ok salah aku juga.Tapi siapa yang buat sistem sekarang?Salah aku lagi?F+++++uck off.

Nostalgia

Bagi generasi aku yang bermain sepanjang awal 90 sehingga melebihi 2000(2003?),tentu masih ingat pelbagai panorama,insiden,perkembangan semasa dan banyak lagi.Antaranya yang aku rasa something,aku list kat bawah:

-Tragedi Highland Tower(apa kisah ye saman menyaman tu?)
-Kematian Puteri Diana
-Kematian pelukis komik Doraemon
-Pelancaran proton Wira(fenomena satu negara)
-Satu Malaysia bergelap
-Dr Mahathir datang Pontian(hehehe..ni kat tempat aku la)
-Anwar Ibrahim tersungkur habis
-Buku SHIT(hahahaha geli aku nak habiskan baca)
-XPDC bermaharajalela(sekarang slow la....)
-Musim lagu leleh(Spoon,Sting,Arrow....hahahahaha aku tak cari kord lagu band-band gini)
-Metallica keluarkan album macam celaka-LOAD dan RELOAD
-PLKN
-Mona Fandey
-Aku dan SPM

Tuesday, December 22, 2009

Heh...selera for destruction

Zaman dulu kalau orang tak puas hati ayat paling popular dikeluarkan ialah (antaranya);
'AKU BUAT KAMU NANTI!!!'

Zaman ledakan Iphone,3.5 G dan Windows 7 berganti pula;
'AKU YOUTUBE KAN KAMU NANTI!!!!'

pehhhhh

(diiringi soundtrack I cant stop lovin you -Van Halen)

Friday, December 4, 2009

MEMORY REMAINS

Guys refer kat sini.Kenangan lama- http://www.hbp.usm.my/1b/RAG132/2006/2006students.htm

Aku punya web takda dah.Hahahahahaha.Sampai la aku tak pernah view web tu.HAHAHAHAHAHA.

Dulu aku dengar bebudak Kelate bangga gila kata Cik Wan B ni orang Kelate juga.MANA?orang tempat aku la.Satu alumni sekolah dengan Mak aku(SSP).Kampung aku tu tempat dia memancing ke apa dia cakap,lupa dah.

Bangsa Merdeka

'Lu main trash kan?'
'Em'
'Zaman la sapa main trash lagi?'
'Gua tak ambik port sapa main lagi ke,tak main lagi ke,tak layan lagi ke'
'Habis lu main je la?'
'Em,gua tak rasa gua pandai main konsep lain,lagipun gua main untuk diri gua je trash ni.Tak da la serius mana muzik ni.Gitar pun baru ada 5 je,karen 3 bijik,tong ada 2,satu lagi tong hitam abang gua sedekah kat member dia,bangang.Kalau amp pun amp praktis je ada la 3 bijik.2 micro cube,satu ESP.Efek pun biasa je.Alaaa buat main praktis pegi jamming,tu je.Serius-serius ni tak da la.Bukan takda dream tapi ni Malaysia beb'
'Maksud lu?'
'Tak da apa-apa.Ikut pada lu apa nak bikin.Gua support yang playing wise ok.Trend la ni sat je.Ahhh,biaq pi la.Gua masih dengar Search,Wings,band-band yang gua minat.Macam sekarang gua banyak layan instrumental macam orkestra.Saja la dengar.Ehh,result bila keluar?'
'Entah'
'Em'

Perniagaan satu fenomena untuk Melayu di masa mendatang?

To be precise is not everyone (read:Malay) ready to step their foot on business.Why?

-not from our root means that it is not a legacy start from family
-skeptical perspective that Malay cannot compete with non Malay though resulting such negative action when speaking about business
-in the real world,the market of everything is being monopoly by non Malay
-thus all supplier and raw material are being control by non Malay in term of capital

Whats more?Find yourself

If I am going to set up a business,what kind of business should I venture?

Business suck but not the profit

Tuesday, December 1, 2009

KENANGAN DENGAN BASSIST


LAA

YOU LOOK LIKE HELL MAN

NI PAKAI BAJU NURR BELI.DAH FIT SEKARANG BAJU NI.


NI KELAS LSP 400

TRY THIS AND YOU GOT POINTER 3 AND ABOVE

FULL COMMITMENT SUICIDE ACT?NO NO NO,NEARLY YES

DINNER PIC

PRESENTENSION


KEPADA SEMUA SAUDARAKU UMAT MANUSIA

2008-SANTA AND ME


SANTA'S FUZZY SOUND

AKU DAN BRO POKCEK


GUANO TINGGAL KAWE SORANG NI CEK OI?

NI BILA NI-2006

Ni masa teruna lagi.La jangan tanya

NI BILA NI-2006

JOHN LOKLAQ THE ANIMAL

SIBLINGS

UTARA

CELEN CIK DIN BRASCO KITA

Kepingan Susunan Papan Harapan

TIKAR GETAH DI UTARA DI TEMPAT SEBAHAGIAN KASIH KAMI ABADI

MENAKAN

TOK HAJI HASHIM

October Heat


KEPADA SEMUA SAUDARAKU UMAT MANUSIA

Adik

'Diam la budak kecik!!!Kau bukan adik aku!!(saja mengusik)'
'Kau bukan abang adik!!!'
'HAHAHAHAHAHAHA'

Adik

'Hahahaha.Nurul tak pandai cakap omputih'
'Adik pandai!!'
'Cuba cakap'
'What so name?'
'HAHAHAHAHAHA'

Adik

'Cuba eja ayam.A.Y.A.M. AYAM'
'yam...'

Adik

'Comelnya dia ni' (tarik pipi dia panjang-panjang)
'Eee..akit!!!!!Cakap Mak!!!!!!!'

Sekarang Adik dah besar.Tengah ambik SPM tahun ni.Ya Allah berikan kejayaan kepada adik ku ini.

KAWAN

Blog-blog saya yang lain

1SEKOLAH 1MALAYSIA

EMASA