Friday, March 18, 2011

CARA KAUT UNTUNG BESAR DALAM SEKETIKA

Anda boleh membaca SURAH AL-FATIHAH sebanyak 5 kali: Diriwayatkan daripada Abdul Malik bin Umair, katanya sabda Rasulullah SAW: Di dalam surah al-Fatihah terdapat penawar untuk semua penyakit.

Anda boleh membaca SURAH AL-IKHLAS sebanyak 15 kali: Diriwayatkan daripada Nabi SAW sabda baginda: Sesiapa yang membaca ayat “Qul huwallahu ahad..” sehingga akhir (surah Al-Ikhlas) sepuluh kali, nescaya Allah membina istina untuknya di syurga. Lalu Umar bin al-Khattab berkata: Jadi saya akan memperbanyakkannya. Jawab baginda: Perbanyakkanlah dan perelokkanlah.”

Anda boleh membaca 20 kali: LAA ILAA HA ILLALLAHU WAHDAHU LAA SYARII KALAHU, LAHUL MULKU WALAHUL KHAMDU WAHUWA NGALA KULLI SYI’IN QADIR. Diriwayatkan daripada Abu Aiyub al-Ansariy RA, daripada Nabi SAW bahawa sabda baginda: Sesiapa yang membaca “Lailahaillah wahdahu la syarikalah….”; sepuluh kali maka ia seolah-olah memerdekakan empat orang hamba dari keturunan Nabi Ismail.”

Anda boleh beristighfar kepada Allah lebih dari 100 kali : ASTAGHFIRULLA HAL AZIM. Daripada Abdullah bin Abbas, katanya: Sabda Rasulullah SAW: Sesiapa yang lazim beristighfar, nescaya Allah melapangkannya dari segala kekusutan, mengeluarkannya dari kesempitan dan memberi rezeki kepadanya tanpa disangka-sangka.

http://1khalifah.wordpress.com/2010/04/15/kaut-untung-besar-akhirat/

No comments:

KAWAN

Blog-blog saya yang lain

1SEKOLAH 1MALAYSIA